20. feb. 2023
Af Sofie Nymand

Dronning Anne-Marie samlede familien ved graven: Nu deler Marie-Chantal et ungdomsbillede af sine svigerforældre med ord, der går lige i hjertet

Kronprinsesse Marie-Chantal, dronning Anne-Marie og kong Konstantin
Kronprinsesse Marie-Chantal, dronning Anne-Marie og kong Konstantin
Foto: Hanne Juul
Dagen efter dronning Anne-Marie samlede familien ved kong Konstantins grav, deler deres svigerdatter Marie-Chantal nu et billede fra dengang, de var nyforlovede.

Hånd i hånd og nyforelskede ved vandkanten på Korfu.

Sådan ser det ud på et ungdomsbillede af Konstantin og Anne-Marie fra 1964, hvor de ferierede på den kongelige sommerresidens Mon Repos. De var lige blevet forlovet, og livet lå foran dem.

Billedet er blevet delt af deres svigerdatter kronprinsesse Marie-Chantal som en markering af, at det er 40 dage siden, at hendes svigerfar, Konstantin, gik bort.

- Dagen i går markerede 40 dage, siden du forlod os. Du vil altid være i vores hjerter og aldrig glemt, skriver Marie-Chantal til billedet.

Opslaget deler hun efter en følelsesladet weekend, hvor dronning Anne-Marie samlede familien i Athen.

Lørdag blev der holdt en mindehøjtidelighed for Konstantin i Metropolis-katedralen, hvor han blev begravet fra i januar. Her deltog Anne-Marie med børn, svigerbørn og tre af sine børnebørn.

Også dagen efter markerede familien de 40 dage ved at besøge graven på Tatoi og lægge kranse.

Kong Konstantin gik bort den 10. januar. Han nåede at være gift med sit livs kærlighed i 59 år.

31 år efter deres bryllup i 1964 kunne de igen fejre bryllup i familien, da deres ældste søn Pavlos fik sin Marie-Chantal.

Læs mere om: