4. jan. 2015
Af af Henrik Salling

Dronning Anne-Maries søn: Jeg skal arbejde for at leve

Prins Philippos i selskab med sin mor, dronning Anne-Marie og søster, prinsesse Theodora, under den store familiejul på Fredensborg Slot.
Prins Philippos i selskab med sin mor, dronning Anne-Marie og søster, prinsesse Theodora, under den store familiejul på Fredensborg Slot.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Går du en tur ned ad 5th Avenue i New York kan du meget vel risikere at løbe ind i en af Europas mange kongelige. Flere og flere fra den yngre generation bosætter sig nemlig i millionbyen, hvor de i højere grad end i deres hjemlande kan leve en helt almindelig og anonym tilværelse. Og mange af dem arbejder for føden. Blandt andre græske prins Phillipos, der netop har fejret jul i Danmark.
Tidligere betød titlen som prins eller prinsesse, at man hele livet kunne leve en sorgløs tilværelse. Man var automatisk sikret en økonomisk indtægt, og titlen som prins eller prinsesse i sig selv åbnede de rette døre og skabte de rette forbindelser. Men sådan forholder det sig ikke mere. For har man ikke udsigt til at arve tronen i sit land, bliver man nødsaget til at arbejde for føden, og skabe sin egen fremtid og indtægt. Dette gælder for en lang række at de europæiske kongelige, blandt andre græske prins Philippos, som netop har gæstet Fredensborg Slot i forbindelse med dronningens juleaften. Philippos på 28 år er kong Konstantin og dronning Anne--Maries yngste søn, og han har som så mange andre kastet sin kærlighed på den finansielle sektor – og New York, som er et finansielt centrum i verden. Han følger i fodsporene på sin ældre bror Pavlos og betræder i stedet for kongelige bonede gulve de slidte fliser på Wall Street. Men vejen til jobbet har ikke været nem, og prinsen har i højere grad end andre skullet bevise sit værd. - Jeg arbejder for at leve. Alle skal arbejde, og på det det område er jeg ikke anderledes end andre, siger Philippos til magasinet Gotham. Men Philippos er langt fra den eneste. Prinsesse Elisabetta og prins Amedeo fra Belgien er bosat i New York, ligesom prinsesse Madeleine og Chris O’Neill også har kastet deres kærlighed på storbyen, selv om de for nylig har besluttet at vende tilbage til Sverige. Men måske håber Philippos også på at han i New York også vil kunne finde kærligheden, som prinsesse Madeleine gjorde det i sin tid, da hun kastede sin kærlighed på finansmanden Chris O’Neill. Phillipos optræder jævnligt på listerne over "verdens mest eftertragtede ungkarle".

Læs mere om: