Tirsdag, 19. september 2023 — af Catja Klarskov

Dronning Ingrid delte diamanthalskæden i to: Fredag bar dronning Anne-Marie den ene halvdel til jubilæumsbanket

Dronning Anne-Marie. 
Dronning Anne-Marie.
Foto: Hanne Juul
Dronning Anne-Marie deltog fredag i kong Carl Gustafs jubilæumsbanket, og her bar hun en elegant diamanthalskæde med en særlig historie.

Den elegante diamanthalskæde, som dronning Anne-Marie bar, da hun fredag den 15. september deltog i Sveriges kong Carl Gustafs jubilæumsbanket i anledning af hans 50-års regeringsjubilæum, har en ganske særlig historie.

Halskæden er en nemlig en gave fra dronning Ingrid, der delte den i to og forærede en kæde til hver af sine to yngste døtre, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte.

Dronning Anne-Marie ses her til jubilæumsbanket på Det kongelige slot i Stockholm. Om halsen bærer hun den diamanthalskæde, som hun har fået foræret af sin mor, dronning Ingrid.
Foto: Hanne Juul

Da dronning Alexandrine afgik ved døden i 1952, arvede dronning Ingrid smykket, der oprindeligt blev skabt i 1920.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sidenhen forærede dronning Ingrid en kæde til hver af sine yngste døtre, og dronningens mellemste datter modtog sin i bryllupsgave, da prinsesse Benedikte blev gift med prins Richard i 1968.

Kæden som dronning Anne-Marie bar ved fredagens jubilæumsbanket er identisk med prinsesse Benediktes, idet det oprindeligt var én lang kæde.

Kæden er sat sammen af små led, hvilket gør det muligt at forkorte den, således den også kan fungere som et armbånd.

Det er desuden muligt at hænge andre smykkedele på kæden, ligesom dronning Anne-Marie gjorde, da hun bar smykket til dronning Margrethes officielle gallamiddag på Christiansborg Slot i 2015.

Dronning Anne-Marie bar også kæden til gallamiddag på Christiansborg Slot i 2015, i anledning af dronning Margrethes 75-års fødselsdag. Her dog med andre vedhæng end ved fredagens jubilæumsbanket i Stockholm.
Foto: Hanne Juul

I 2018 udlånte prinsesse Benedikte sit smykke til udstillingen ”Magtens smykker” på Koldinghus, hvor nysgerrige kunne nyde synet af den smukke, rombeformede brillant- og hvidguldshalskæde helt tæt på.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden