Søndag, 5. marts 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

En læser spørger: Var dronning Anne-Marie gravid, da hun flygtede fra Grækenland med kong Konstantin?

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin.
Dronning Anne-Marie og kong Konstantin.
Arkivfoto: Jesper Sunesen
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg mener at kunne huske, at dronning Anne-Marie aborterede spontant, mens den græske kongefamilie var i eksil i Italien. Jeg har søgt på nettet, men kan ikke finde oplysninger om dette ud over, at det norske ”Dagbladet” har nævnt det i en artikel i forbindelse med hendes 70-års fødselsdag, som jeg ikke kan få lov til at læse. Kan du oplyse nærmere?
Med venlig hilsen
Anna Marie Tronhaven

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Anna Marie Tronhaven
Det er korrekt, at dronning Anne-Marie aborterede lige efter julen i 1967, dvs. kort tid efter, at hun sammen med sin mand og sine to børn var flygtet fra Grækenland og til Rom. Så vidt vides fik hun flere aborter, efter at familien var flyttet til London – altså inden det lykkedes kongeparret at blive forældre til først prinsesse Theodora i 1983, siden prins Philippos i 1986. Jeg mener også at have læst, at flere af hendes fuldbårne graviditeter var komplicerede. Men hvorom alting er, lykkedes det kong Konstantin og dronning Anne-Marie at blive forældre til tre prinser og to prinsesser. Herunder ses parret med prinsesse Alexia, kronprins Pavlos og prins Nikolaos i 1970'erne.

Venligst
Jon Bloch Skipper

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin med prinsesse Alexia, kronprins Pavlos og prins Nikolaos i 1970'erne.
Arkivfoto: Elfelt

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden