Glæd dig: Sådan bliver prins Nikolaos og Tatianas bryllup

Tatiana Blatnik og prins Nikolaos

Tatiana Blatnik og prins Nikolaos

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
BILLED-BLADET er med hele vejen, når prins Nikolaos gifter sig med Tatiana Blatnik onsdag den 25. august.

Det bliver et meget smukt, men også ret specielt bryllup, kong Konstantin og dronning Anne-Marie i næste uge holder for deres søn, prins Nikolaos, og hans forlovede, Tatiana Blatnik, på den græske ø Spetses. Mange af gæsterne vil komme sejlende til kirken, og det bliver et flot skue, når de kongelige med dronning Margrethe, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie i spidsen går i land i bugten for foden af kirken.

Vielsen finder sted i den lille klosterkirke Sankt Nikolaos, og den begynder først klokken 19.30 om aftenen, for da er det ikke helt så varmt som midt på dagen. Brylluppet foregår desuden en onsdag, og det skyldes, at kong Konstantin ønsker, at de mange kongelige gæster skal bo på det femstjernede, superflotte Hotel Posedonion, og det er ikke ledigt i weekenden.

Temperaturen er overvældende for tiden, og ingen forventer, at gæsterne møder op i store, fornemme rober med diadem på hovedet. Påklædningen bliver særdeles afslappet. På invitationen til de 350 gæster står dog, at de kvindelige gæster skal dække skuldrene og det øverste af armene til, for det er ikke passende med helt bare arme i en græsk-ortodoks helligdom. Selvfølgelig er der heller ingen, der kommer i shorts, selv om der er langt over 30 grader selv om aftenen.

På Spetses, der er en lille, meget kongetro ø, ser man frem til det fornemme bryllup.

- Vi kender prins Nikolaos som en fantastisk fyr, og Tatiana er smuk og vidunderlig. Hun er altid sød og smilende og ikke spor snobbet, siger de lokale grækere, som bor nær ved kirken og ved det sted, hvor receptionen efter vielsen skal finde sted. De er vant til at møde kongelige gæster på øen, for hver eneste sommer holder kong Konstantin og dronning Anne-Marie ferie i nærheden. Men at så mange konger og dronninger, prinser og prinsesser nu kommer til øen er de både imponeret og stolte af. De glæder sig især til at se de danske kongelige. Dronning Anne-Marie elsker de alle sammen, og det er noget særligt, at hendes familie fra Danmark er med til brylluppet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden