Lørdag, 2. maj 2020 — af Trine Larsen

Kongefamilien samlet 1. maj

Kronprinsses Marie-Chantal og kronprins Pavlos.
Kronprinsses Marie-Chantal og kronprins Pavlos.
Foto: Martin Høien og kronprins Pavlos / Instagram
Hele den græske kongefamilie med dronning Anne-Marie og kong Konstantin i spidsen samledes for at fejre 1. maj og forårets komme. Men da den store familie er spredt for alle vinde og ikke kan samles, skete det naturligvis digitalt.

Mens 1. maj i Danmark er arbejders internationale kampdag, fejrers 1. maj i f.eks Grækenland som en hyldest til forårets komme og det er en helligdag.

Normalt ville denne dag i den kongelige familie være en dag, man fejrede sammen i familien med en masse blomster og god mad og samværd. Det er nemlig en tradition i Grækenland, at foråret fejres med en blomsterkrans til alle huse. Dagens kaldes Ergatiki Protomagia, Blomsterdagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På grund af Corona-krisen var dette ikke muligt denne 1. maj, så den græske kongefamilie samledes i stedet foran computeren, så hele den store familie kunne se hianden.

Det er kronprins Palvos der på Instagram har lagt et billede op af sin computer, af alle 17 familiemedlemmer under overskriften: Happy May Day. Be safe, stay home, stay in touch, på både græsk og engelsk. Altså, Glædelig maj dag,pas godt på dig selv, bliv hjemme og hold kontakten.

Den græske kongefamilie.
Foto: Kronprins Pavlos

Og kontakten er de gode til at holde i den græske kongefamilie, for med kongeparret i Grækenland sammen med prins Nikolaos og prinsesse Tatiana, prins Philippos i England, kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal i USA, hvor også prinsesse Theodora opholder sig, er det svært at samle alle. I Spanien, på Tenerife, bor prinsesse Alexia og hendes familie, så der er god brug digitale sammenkomster i familien.

På billedet ses alle der deltog i den digitale sammenkomst fra forskellige steder i verden og man kan bl.a se, at kongeparret ser med fra Anne-Marie's Ipad og at prinsesse Theodora kigger med fra sin Iphone 11 og at prinsesse Alexias og hendes familie ser med på hendes Ipad.

Blomsterdagen fejres overalt i Grækenland og prinsesse Tatiana viser på Instagram den smukke krans, som hun har fået i anledning af dagen.

Prinsesse Tatiana
Foto: Prinsesse Tatiana / Instagram

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden