Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal: Konge og dronning af Grækenland?

Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal.

Kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal.

Arkivfoto: Lars Laursen
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
For et par uger siden blev der skrevet om kong eller ekskong Konstantins titel i denne brevkasse. Men hvilken titel får hans ældste søn, kronprins Pavlos, og for den sags skyld kronprinsesse Marie-Chantal, når han går bort?

Venlig hilsen og tak for svar
Gyrithe O'Neill Nielsen-Man
 
Kære Gyrithe O'Neill Nielsen-Man
Som jeg anførte i den tidligere besvarelse, har Konstantin og Anne-Marie alene ret til at kalde sig konge og dronning, fordi de tidligere har været netop det. Det har Pavlos og Marie-Chantal ikke, og derfor bliver de ikke konge og dronning, når Konstantin dør. Der er jo ikke en trone i Grækenland at overtage. Det græske monarki blev formelt afskaffet i juni 1975 efter en folkeafstemning d. 7. december året forinden, hvor 69,18 procent af grækerne stemte for indførelsen af en republik. 
Mange hilsner
Jon Bloch Skipper
 
Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.
 
 
Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
 
 
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
 
 
 
Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden