Torsdag, 10. marts 2022 — af Christinna Braun

Prinsesse Tatiana i nyt interview: Alt er ikke perfekt

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos. 
Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Tatiana fortæller om sin personlige sorg i et nyt tv-interview.

For første gang deltager prinsesse Tatiana af Grækenland i et tv-interview, og her fortæller hun om sin store personlige sorg og sit hjertebarn.

Prinsesse Tatiana, der er gift med prins Nikolaos af Grækenland, stiftede for to år siden ”BREATHE”, som er en platform, der sætter fokus på mental velbefindende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I interviewet med den græske journalist Aris Kavatzikis til programmet ”Pame Danai” fortæller prinsessen åbent og ærligt om årsagen til, hun har stiftet platformen ”BREATHE”, hvor der er gratis redskaber og hjælp til at sørge for et godt mentalt helbred.

Da prinsesse Tatiana var syv år, begik hendes far selvmord, men det var først, da hun var 14, familien fortalte hende, hvordan han var død. I interviewet siger Tatiana, at det ikke så meget var faderens død, men mere stilheden omkring den, der påvirkede hende.

Som voksen vidste hun, at hun gerne ville sætte fokus på den svære samtale og mentale problemer, men hun vidste ikke hvordan.

Under den første corona-lockdown i marts 2020 mærkede prinsesse Tatiana nervøsiteten og bekymringerne, der fulgte med. Hun brugte sin bil som et ”safe space”.

- Jeg sad i min bil og sagde til mig selv ”Tati, ved du hvad? Træk vejret, det skal nok gå”. Da jeg kom hjem ringede jeg til min ven, som sagde, at det var det her, jeg skulle gøre. Det er min mission. At skabe noget og hjælpe andre, fortæller prinsesse Tatiana.

Det fik hende til at skabe et rum, hvor der er mulighed for at tale om netop tanker, frygt og generelt bare sætte fokus på psyken og aftabuisere mentale lidelser. Et rum, hvor hjælp og sparring er tilgængeligt – indtil videre i Grækenland.

”Træk vejret”, sagde hun til sig selv – og det blev navnet på platformen ”BREATHE”.

I interviewet spørger journalisten, hvad prinsessen ønsker, at folk skal tage med fra dette interview.

- Jeg ville ikke sidde her sammen med dig, hvis alt var perfekt. Grunden til, at jeg ville skabe sådan noget som dette, er, at jeg vil vise folk, at det er okay ikke at være perfekt, svarer prinsesse Tatiana på journalistens spørgsmål.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden