30. aug. 2018
Af Dorte Quist

TILLYKKE: Dronning Anne-Marie fylder 72 år

Dronning Anne-Marie
Dronning Anne-Marie
Foto: ALL OVER PRESS
Dronning Anne-Marie er faldet til ro i Grækenland, og fejrer sin fødseldag tilbage i sit andet fædreland.

I dag fylder dansk-græske dronning Anne-Marie 72 år. Det er to år siden hun samlede hele sin græske familie sammen med sine to søstre, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte, til et par festlige dage i kongeparrets hjem i det eksklusive Porto Heli område et par timers kørsel fra Athen i anledning af sin 70-års dag.

Dronning Annemarie flyttede tilbage

Det er nu fem år siden dronning Anne-Marie og kong Konstantin solgte deres hjem i London og flyttede tilbage til Grækenland efter mange år i eksil.

De første par år boede parret til leje i forskellige store huse, men for et par år siden fandt de det rette hus med udsigt ud over havet et par kilometer udenfor Porto Heli by, og her nyder de nu begge alderdommen.

Næsten hver dag i den varme græske sommer sejler kongeparret ud i deres fantastiske græske træbåd og nyder den kølig havbrise.

Dronning Annemaries børn

Alle parrets fem børn har også fundet sig godt til rette i den græske kultur igen.

Den mellemste søn, prins Nikolaos, og hans hustru, prinsesse Tatiana, bor i dag i Athen, mens de fire andre bør bor i henholdsvis New York, Lanzarote og Los Angeles. Men alle børnene, svigerbørn og alle de mange børnebørn kommer mange gange hver år hjem til Porto Heli for at besøge dronning Anne-Marie og kong Konstantin.

Se billeder af Annemarie og hendes børn i galleriet herunder:

GALLERI:Dronning Anne-Marie og hendes familie

Læs mere om: