Lørdag, 2. juni 2018 - af Dorte Quist

Tillykke: Kong Konstantin fylder 78 år

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie

Foto: AOP
Dronning Anne-Maries mand, kong Konstantin, kan på fødselsdagen glæde sig over at være vendt hjem til sit elskede Grækenland.

Kong Konstantin nød formentlig varmen i København, da han deltog i gallamiddagen for kronprins Frederik i anledningen af kronprinsens 50-års fødselsdag på Christiansborg Slot. Det er ikke ofte, at den tidligere græske konge oplever, at der er lige så varmt i Danmark som hjemme i hans elskede Grækenland.

En gave til Anne-Marie

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie sejler stadig ud meget ofte i deres fantastiske træskib, Afroessa, fra havnen i Porto Heli. Afroessa var en gave fra kong Konstantin til dronning Anne-Marie, da hun i sin tid fyldte 60 år. Konstantin og Anne-Marie har til september været gift i 54 år,

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Dronning Anne-Marie er ofte i Danmark, hvor hun besøger gamle venner og ikke mindst sine søstre, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte, men det er knap så ofte, at kong Konstantin er med. Kongen undergik en større hjerteoperation for nogle år siden, og de seneste par år har benene også drillet noget. Det så man bl.a. ved gallafesten for kronprins Frederik, hvor kong Konstantin måtte køres ind til middagen i kørestol.

Monarkiet i Grækenland blev afskaffet i 1974 - men i traktaten fra Wien fra 1815, slås det fast, at titler opretholdes på livstid, selv om man ikke længere er aktiv. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden