2. jun. 2019
Af Dorte Quist

TILLYKKE: Kong Konstantin fylder 79 år

Kong Konstantin og hans elskede dronning Anne-Marie.
Kong Konstantin og hans elskede dronning Anne-Marie.
Arkivfoto: Hanne Juul
Kong Konstantin, der i dag sjældent rejser væk fra huset i Porto Heli, kan søndag fejre sin 79-års fødselsdag.

Kong Konstantin fejrer i dag sin 79 års fødselsdag hjemme i det smukke, store hus ved kysten i Porto Heli, en times tids kørsel fra Athen.

Dronning Anne-Maries mand er i dag blevet dårligt til bens, og kommer derfor ikke mere så meget rundt i verden, som han gjorde før i tiden.

Men alligevel rejste han dog sammen med dronning Anne-Marie til London for nyligt for at deltage i brylluppet mellem Thomas Kingston og lady Gabriella Windsor, der er datter af prins Michael af Kent, dronning Elizabeths fætter.

Kongeparret har gennem mange år være tætte med den britiske kongefamilie.

Kong Konstantin har meget at se frem til

Ud over besøg af mange af sine børn, svigerbørn og børnebørn i løbet af sommeren, så ser kong Konstantin sikkert også frem til at det kommende bryllup mellem hans yngste datter, prinsesse Theodora, og den amerikanske advokat, Matthew Kumar.

På grund af de mange gæster, som kommer fra alle steder i verden, har parret valgt først at gifte sig næste år, altså i 2020, og mon ikke det så finder sted i det vidunderlige Porto Heli, hvor også prinsesse Theodoras storebror, prins Nikolaos, blev gift med sin hustru, prinsesse Tatiana, i 2010?

Og så skal kongens egen 80 års fødselsdag næste sommer jo også fejres med hele den store familie, der i dag er spredt over hele verden.

Læs mere om: