TILLYKKE: Prins Nikolaos har fødselsdag

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos til dronning Anne-Marie og kong Konstantins guldbryllup.

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos til dronning Anne-Marie og kong Konstantins guldbryllup.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Anne-Marie og kong Konstantins søn prins Nikolaos bliver i dag 45 år.

Der er mange mærkedage i dronning Anne-Marie og kong Konstantins familie i denne tid – i sidste uge kunne parret fejre 50-års bryllupsdag, ligesom svigerdatteren kronprinsesse Marie-Chantal, der er gift med kronprins Pavlos, havde fødselsdag dagen før.

I dag er det så kronprins Pavlos’ lillebror prins Nikolaos, der har fødselsdag, og han kan i dag sætte 45 lys i lagkagen.

Prins Nikolaos er vokset op i London, for i december 1967 flygtede den græske kongefamilie i eksil i Rom, efter at et modkup mod den militærjunta, der tidligere på året havde taget magten i landet, kiksede. I 1973 blev dronning Anne-Marie og kong Konstantin afsat og flyttede til London, og i 1974 blev det græske monarki afskaffet ved en folkeafstemning.

Familien kalder sig stadig ved deres titler, ligesom man også på Glücksborgernes stamtræ på det danske kongehus' hjemmeside betegner parret som konge og dronning af Grækenland.

I vinteren 2009 kunne prins Nikolaos berette, at han havde friet til kæresten gennem syv år, Tatiana Blatnik, og de to blev gift ved et smukt bryllup i Agios Nikolaos-kirken på den græske ø Spetses den 25. august 2010.

Tatiana bar en fortryllende brudekjole skabt af designeren Angel Sanchez, og efter vielsen var der stor fest for 370 gæster.

Om prins Nikolaos og prinsesse Tatiana har inviteret ligeså mange gæster til fødselsdag i dag, melder historien ikke noget om.

BILLED-BLADET ønsker prins Nikolaos stort tillykke med fødselsdagen!

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden