Tirsdag, 10. juli 2018 - af Dorte Quist

TILLYKKE: Prinsesse Alexia fylder 53 år

Prinsesse Alexia
Prinsesse Alexia
Foto: AOP
Prinsesse Alexia, der er prinsesse af Grækenland og Danmark, har netop været i Danmark til sin guddatters konfirmation.

Dronning Ingrids ældste barnebarn, prinsesse Alexia, fylder i dag 53 år.

Det er efterhånden sjældent, at prinsesse Alexia, der ud over at være prinsesse af Grækenland også er prinsese af Danmark, kommer til Danmark. Men hun har faktisk netop været her for at deltage i sin guddatter prinsesse Ingrids konfirmation, der fandt sted i Herlufholms Kirke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Storesøster til kronprins Pavlos

Prinsesse Alexia blev ved sin fødsel kronprinsesse af Grækenland – dog kun indtil hendes lillebror, kronprins Pavlos, blev født knap to år senere.

Hun kom til verden i 1965 på slottet Mon Repos på Korfu, samme slot som dronning Elizabeths mand, prins Philip, hertug af Edinburgh, blev født på.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Flygtede i eksil i Italien

Prinsesse Alexia nåede dog kun at bo to år i Grækenland, før hendes forældre, kong Konstantin og dronning Anne-Marie, i december 1967 måtte flygte i eksil til Italien med den lille Alexia og hendes seks måneder gamle lillebror.

Senere har prinsesse Alexia fået yderligere tre søskende: prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos, der alle tre er født uden for Grækenland.

Selv har prinsessen fire børn: Arietta, Ana Maria, Carlos og Amelia med sin mand, Carlos Morales, som hun har være gift med i 19 år. Familien bor på den spanske ø Lanzarote. 

Prinsesse Alexia (t.v.) ved prinsesse Ingrids konfirmation i Herlufholms Kirke.
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden