Tillykke til kong Konstantin

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin fotograferet til kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup i 2010.

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin fotograferet til kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup i 2010.

Arkivfoto: Martin Høien/BILLED-BLADET
I dag har den græske konge, der er gift med dronning Anne-Marie, fødselsdag.

Den græske kong Konstantin 2. bliver i dag 74 år. I går var han sammen med sin hustru dronning Anne-Marie og en stor del af den danske kongefamilie med til at fejre prins Henriks kommende 80-års fødselsdag ved en storslået festforestilling i DR’s Koncerthus, så det kan tænkes, at kong Konstantin, der sidste år flyttede fra London til Grækenland, fejrer hele eller noget af sin fødselsdag i Danmark.

Kong Konstantin og den daværende prinsesse Anne-Marie blev gift på en meget varm og solrig dag den 18. september 1964 i Grækenland.

I december 1967 måtte de flygte i eksil til Rom, efter at et modkup mod den militærjunta, der tidligere på året havde taget magten i landet, kiksede. I 1973 blev de afsat og flyttede til London, og året efter blev det græske monarki afskaffet ved en folkeafstemning. Familien kalder sig stadig ved deres titler, ligesom man også på Glücksborgernes stamtræ på det danske kongehus' hjemmeside betegner parret som konge og dronning af Grækenland.

I 2013 flyttede kong Konstantin og dronning Anne-Marie, der har fem børn, tilbage til Grækenland.

Det vides ikke, hvordan kong Konstantin fejrer sin fødselsdag i dag, men da han for fire år siden fyldte 70 år, holdt sønnen kronprins Pavlos en storslået fest for sin far i London, hvor også dronning Elizabeth var med – læs mere om den store dag her.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden