12. feb. 2021
Af Marianne Singer

Ærlig kong Willem-Alexander: Mine døtre har mistet motivationen

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima sammen med deres døtre. 
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima sammen med deres døtre.
Foto: Mega
En ærlig kong Willem-Alexander åbnede op om, hvor svært det efterhånden er for hans to yngste døtre at blive hjemmeskolet.

Under et besøg på gymnasiet Montaigne Lyceum i Haag fik kong Willem-Alexander sig en god snak med en gruppe elever om, hvordan coronasituationen påvirker dem.

Undervejs fik eleverne også mulighed for at stille kongen personlige spørgsmål.

Undervisning i hjemmet

I den forbindelse ville en af eleverne, ifølge magasinet Vorsten, gerne vide, hvordan hans døtre har det med at blive undervist derhjemme.

For tiden får kongens to yngste døtre, prinsesse Alexia, 15, og prinsesse Ariane, 13, online-undervisning hjemme på Huis ten Bosch-slottet, mens hans ældste datter, prinsesse Amalia, 17, er på skolen på grund af hendes afsluttende eksamener.

Savner vennerne

- Heldigvis går det meget godt, men man bemærker, at motivationen er væk. At det bliver stadig sværere at finde energien. Og at de virkelig savner at være tilbage på skolen og at de savner deres venner, lød det ærligt fra kong Willem-Alexander, der tilføjede, at han håbede, at de snart kunne komme tilbage på deres skole.

Kong Willem-Alexander og dronning Maximas døtre er alle elever på det kristne gymnasium, Christelijk Gymnasium Sorghvliet, i Haag.

Læs mere om: