Mandag, 12. august 2013 - af Jan Bergman

Dansk kongefamilie meget berørt over prins Frisos død

Prins Johan Friso med sin hustru Mabel - død
Prins Johan Friso med sin hustru Mabel
Foto: AOP
Efter 18 måneder i koma, oplyste det hollandske kongehus mandag, at prins Johan Friso er afgået ved døden.

Den tragiske lavineulykke der i 2012 ramte den hollandske prins Johan Friso i Østrig, har nu kostet ham livet. Det meddelte hans bror – nu konge af Holland – Willem-Alexander tidligere i dag.

At det hollandske og danske kongehus står hinanden tæt sås tydeligt, da det nye kongepar Willem-Alexander og Maxima besøgte Danmark for mindre end to måneder siden.

Og relationerne de to kongefamilier imellem er tætte, hvilket også fremgår af hvor hurtigt kongehuset i Danmark blev orienteret om dødsfaldet.

- Kongehuset blev orienteret efter dødsfaldet umiddelbart efter det var hændt. Alle i det danske kongehus er meget berørte, og tankerne og medfølelsen går til den hollandske familie, lyder det officielt fra det danske kongehus via kommunikationschef Lene Balleby til BT.

Endnu er der ikke taget beslutning til hvem der repræsenterer dansk kongehus ved begravelsen, og med dronning Margrethe på ferie i Frankrig, er der formentligt lidt planlægning der skal iværksættes.

- Det er stadig for tidligt at sige noget om, hvorvidt det danske kongehus skal deltage ved begravelsen. Vi afventer, hvad det hollandske kongehus ønsker, siger Lene Balleby.

Det er blot en måned siden den hollandske kongefamilie valgte at bringe den bevidstløse Johan Friso hjem til landet fra Wellington Hospital i London. Ifølge meddelelsen fra kong Willem-Alexander, døde hans bror mandag morgen.

Johan Friso efterlader sin engelskfødte hustru Mabel og deres to døtre, Luana, 7, og Zaria, 6 år.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden