Mandag, 4. oktober 2021 - af Lene Skriver Bak

Dronning Maxima gør det igen: Bruger kæmpestore øreringe

Dronning Maxima.
Dronning Maxima.
Foto: Mega
Dronning Maxima er farverig og modig i sin stil. Det gælder også smykkerne i hendes ører, beviste hun atter til lancering af nyt manifest.

Dronning Maxima var i Haag for at modtage et nyt manifest, som organisationerne Hjerne Fonden, MIND og det hollandske agentur for sundhedsforskning, ZonMw, har skabt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den altid velklædte dronning kastede glans over lanceringen af manifestet, der ønsker at skabe mere viden og innovation.

MIND er en online platform om mental sundhed i Holland, og organisationen bag ønsker, sammen med Hjerne Fonden og ZonMw, øget fokus på mental sundhed og hjerne-lidelser.

"I Holland har hver fjerde person en hjerne- og/eller psykisk lidelse. Disse omfatter psykiske lidelser, erhvervede hjerneskader, kroniske hjerneforstyrrelser, der gradvist har udviklet sig, søvnforstyrrelser og hjerneforstyrrelser som et psykisk handicap. Lidelserne har stor indflydelse på dagligdagen og også på mennesker i umiddelbar nærhed. Behandlingsmulighederne er begrænsede. Dette skyldes til dels mangel på medicinsk dokumentation", oplyser MIND og fortsætter:

"Brain Foundation, MIND og ZonMw ønsker at gennembryde dette. I dag præsenterer de dronning Maxima for Manifesto of Essentials. Organisationerne ønsker et nationalt videns- og innovationsprogram for hjerne- og/eller psykologisk sundhed. Til dette formål skal discipliner som psykiatri, psykologi og neurologi samarbejde mere og dele viden. Patienter og deres familier bliver også mere involveret i forskning. Målet er at kunne yde bedre pleje i fremtiden og øge viden om hjernesygdomme."

Dronning Maxima bar grå bukser med vidde og læg samt en smuk, grøn velourbluse med ballonærmer og bredt bælte i livet. Dertil genbrugt dronningen et af sine markante par øreringe.

De markante øreringe er et af dronningens signatur-modevalg. 

Præcis som dronning Maxima aldrig er bange for stærke farver eller vilde print, når det gælder tøj, viger hun heller ikke tilbage for store, farverige og iøjenfaldende øreringe.

Se blot eksemplerne i galleriet herunder:

Galleri: Maximas markante øreringe (Foto: Mega)

Efter manifestet var blevet afleveret til dronning Maxima, benyttede hun muligheden for at deltage i tre forskellige rundbordssamtaler med professorer, psykiatere, videnskabsfolk, forskere og patienter.

Her blev der blandt andet talt om erfaringer med pleje og behandling af hjernelidelser og mentale lidelser og holdninger til det nye manifest.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden