Tirsdag, 15. september 2020 - af Marianne Singer

Dronning Maxima i elegant dansk design på stor festdag

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima. 

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima. 

Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Maxima viste sig i fortryllende design af en dansk topdesigner, da hun deltog i åbningsceremonien for det hollandske parlament.

Det var en veloplagt kong Willem-Alexander med en smilende dronning Maxima ved sin side, der tirsdag over middag var klar til den årlige Prinsjesdag – på dansk prinsens dag - hvor det hollandske parlamentet åbner.

Sammen tog det populære kongepar afsted fra Noordeinde Palads for at køre til kirken Grote Kerk i Haag, hvor ceremoni og tale skulle finde sted i år.  

Her er både kong Willem-Alexander og kongeparrets ældste datter, prinsesse Amalia, 16, blevet døbt. 

Gennemført elegant

Helt usædvanligt kørte kong Willem-Alexander og dronning Maxima ikke i kongehusets historiske gyldne karet, men i stedet i bil på grund af coronakrisen. 

Dronning Maxima var også denne gang gennemført elegant og havde valgt at genbruge en fantastisk okkergul kjole med flotte volanter i skørtet fra danske Claes Iversen, der til daglig bor og arbejder i Holland. 

Foto: Ritzau Scanpix

Hvert år falder dagen den tredje tirsdag i september hvor de hollandske politikere – medlemmerne af Senatet og Repræsentanternes Hus – samles for at høre kongen oplæse, hvad der er den politiske kurs for landet i det kommende år. Den såkaldte trontale.

Dronning Maxima bar også den raffinerede kjole af Claes Iversen under det jordanske statsbesøg i 2018. 

Dengang var den dog nogle toner lysere gul end nu. 

Foto: Mega

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden