25. jan. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Maxima og dronning Mathilde stjal billedet i Bruxelles

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/7.07687099.jpg
Foto: All Over Press
Der var royalt topmøde i Bruxelles, da Belgiens kongepar tog imod Hollands dronning Maxima og kong Willem-Alexander.

Det var en kongelig kvartet med masser af kvaliteter, der stillede op til fotografering i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Belgiens Kong Philippe og dronning Mathilde havde besøg af Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima.

Et helt særligt topmøde

Anledningen til det særlige topmøde mellem de to nabolandes kongelige stjerneprofiler i Art Center Bozar var en koncert med Royal Concertgebouw Orchestra til ære for premierminister Herman Van Rompuy. Samtidig var koncerten en markering af det hollandske EU-formandskab.

Varmt gensyn mellem kongelige venner

Musikken på den store aften var fantastisk, men det var nu også noget helt særligt at opleve det varme møde mellem de royale venner. Især dronning Mathilde og dronning Maxima stjal billedet og viste, at de var meget glade for at se hinanden igen.

SE BILLEDERNE: Stilfulde kronprinsesse Mary og dronning Maxima i Haag

Helt særlig kemi

Der er en helt særlig kemi de to kongepar imellem, og det kunne bestemt opleves hele den festlige koncert-aften. Mathilde og Maxima nød smilende musikken, og i enhver pause gav de sig tid til at sludre lidt. På samme måde hyggede kong Philippe og kong Willem-Alexandre sig i hinandens selskab som gode, gamle venner og kongelige kolleger.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har været regentpar i Holland siden april 2013, mens kong Philippe og dronning Mathilde overtog den belgiske trone i juli samme år.

https://imgix.billedbladet.dk/7.07687035.jpg
Foto: All Over Press

Læs mere om: