11. feb. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Maxima på vigtigt besøg i Pakistan

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20160210-130513-2-2.jpg
Foto: EPA
Hollands dronning Maxima satte effektivt fokus på kvinders økonomiske vilkår, da hun i FN-regi besøgte Pakistan.

Fra det øjeblik Hollands dronning Maxima satte foden på pakistansk jord i Islamabad og dermed tog hul på et tre dages besøg til det muslimske land, gjorde hun et stærkt indtryk på alt og alle.

Pakistan er et land med mange interne stridigheder og problemer. Ikke mindst kvinders rettigheder er et emne, der kan få blodet i kog hos mange.

Maxima er af sted på arbejdsrejse i FN-regi, og det er især landets økonomiske udvikling, som er under lup.

LÆS MERE: Dronning Maxima strålede i regnen

Dronning Maxima har fokus på kvinders økonomi

Økonomiske forhold for kvinder var det nærliggende for den veluddannede dronning at beskæftige sig med fra start i Pakistan, hvor ligestilling mellem kønnene bestemt ikke er noget, der bruges mange ressourcer på set ud fra et vestligt perspektiv.

Maxima var særligt begejstret for at mødes med en lang række kvinder, der repræsenterer og får hjælp af det såkaldte Benazirs Økonomiske Støtteprogram, BISP.

Støtteprogrammet hjælper kvinder med at styre deres egen økonomi og på den måde få muligheden for at klare sig selv helt og holdent eller i det mindste være økonomisk uafhængige af mænd.

I løbet af besøgets første fase deltog Maxima i flere møder på Islamabads fine Hotel Serena, hvor hun blandt andet fik en god snak med Pakistans nationalbank-direktør, Ashraf Mahmood, samt med fimnansminister Ishaq Dar.

Dronning Maxima er kendt for sin sikre stil. Se en samling af dronningens fantastiske halskæder i galleriet her:

GALLERI: Dronning Maximas halskæder

Læs mere om: