Onsdag, 18. september 2019 - af Niels Burgos

Dronning Maxima strålede i pomp og pragt

Dronning Maxima
Dronning Maxima
Foto: Mega
På en af de vigtigste dage i Holland var dronning Maxima og kong Willem-Alexander særligt smukke som kongepar

"Prinsjesdag"  - Prinsens dag  - er en af de mest betydningsfulde dage i det hollandske samfund. Det er dagen, hvor parlamentet åbnes - og en en dag fyldt med historiske traditioner:  guldkareter, tronstole, røde løbere etc. 

Kl. 12.30 er de hollandske politikere - medlemmerne af Senatet og Repræsentanternes Hus - samlet i Riddersalen på slottet Binnenhof i hovedstaden Den Haag for at høre kongen oplæse, hvad der er den politiske kurs for landet i det kommende år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Majestætisk Maxima

Præcist sådan var det også i år, hvor kong Willem-Alexander og hans smukke dronning Maxima ankom i guldkaret til slottet . Herefter satte de sig på de to gyldne tronstole i Riddersalen, og ceremonien kunne tage sin begyndelse.

Maxima så ganske særlig majestætisk ud i sit smukke, vinrøde dress fra designeren Jan Taminiau - med en elegant kappe over skuldrene, der efterlod en lille åbning mellem den hel-lange kjole og kappen fortil.  Dresset blev fuldendt af en super-chick baret-agtig hat - efter det oplyste af modisten Philip Treacy.

Dronning Maxima, kong Willem-Alexander
Foto: Mega

Willem-Alexander med skæg

Kongen var i sit top-officielle, klassiske jaket-dress - komplet med grå vest, bukser og slips.

Kong Willem-Alexander, dronning Maxima, prins Constantijn, prinsesse Laurentien
Foto: Mega

Efter den officielle del af højtideligheden - og parlementet dermed var erklæret for åbent - gik kongeparret ud på slottets balkon, hvor de sammen med kongens bror, prins Constantijn og hans hustru, prinsesse Laurentien, vinkede til de fremmødte. Det blev i øvrigt bemærket, at både kongen og hans lillebror ser ud til at varme op til vinteren ved at anlægge sig fuldskæg!

 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden