Mandag, 7. maj 2018 - af Juliane Olsen

Dronning Maxima til fest i et hav af tulipaner

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima

Foto: AOP
Den 5. maj deltog kong Willem-Alexander og dronning Maxima i en koncert i anledningen af den hollandske befrielsesdag. Dronning Maxima påny i kjole fra sin favoritdesigner, som er dansk.

I anledningen af den hollandske befrielsesdag den 5. maj deltog kong Willem-Alexander og dronning Maxima i en koncert afholdt i Amsterdam.

Koncerten fandt traditionen tro sted foran teatret Koninklijk Theater Carré og omkring Amsted-floden ifølge vorsten.nl. Sceneriet var så smukt og hollandsk, som  man næsten kan forestille sig: Kongeparret hilste på det tusindtallige publikum i en kulisse af farverige tulipaner.

Ligesom i Danmark fejrer hollænderne hvert år den 5. maj for at markere slutningen på den tyske besættelse under Anden Verdenskrig.

Orkestret spillede op

Desuden deltog også den tidligere hollandske dronning, prinsesse Beatrix, i begivenheden. Denne gang blev festlighederne afholdt til tonerne af orkestret Rotterdams Philharmonisch Orkests musik.

Orkestret blev ledt af dirigenten Antony Hermus til glæde for de mange fremmødte ved kajen.

Maxima i dansk design

Her blev der spillet Verdi, Beethoven, Astor Piazzolla samt Max Richter, og koncerten blev afsluttet med sangen ”We’ll meet again”, som gjorde Vera Lynn verdensberømt.

I år var temaet ”modstand”, og tilstede var også den hollandske premierminister Mark Rutte.

Dronning Maxima bar en ny kjole designet af danske Claes Iversen, mens skoene var fra Salvatore Ferragamo.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden