10. feb. 2023
Af Marianne Singer

Dybt berørt prinsesse Amalia efter frygt for kidnapning: Så meget har mit liv ændret sig

Prinsesse Amalia under presse-seancen. 
Prinsesse Amalia under presse-seancen.
Foto: Mega
Det var ikke bare kong Willem-Alexander, der udtalte sig om kidnapningstruslerne mod sin datter, også prinsesse Amalia udtalte sig for første gang om den dybt ubehagelige situation, under et pressemøde i Caribien.

For første gang har Hollands 19-årige tronfølger udtalt sig om de voldsomme trusler mod hende sidste år.

I september måtte prinsessen flytte hjem til sine forældre på Huis ten Bosch-paladset i Haag efter frygt for kidnapning.

Få uger forinden var hun begyndt på universitetet i Amsterdam for at læse Politik, Psykologi, Jura og Økonomi og bo sammen med medstuderende.

Støtte fra mor og far

Prinsesse Amalia udtalte sig torsdag under en presse-seance, som hun inviterede til sammen med sine forældre, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, på sidstedagen af deres to uger lange rejse rundt i den del af Caribien, der udgør Kongeriget Nederlandene.

Det var prinsesse Amalias første officielle udlandstur.

Ifølge flere hollandske medier, sagde prinsesse Amalia, at hun håber, at situationen omkring hendes sikkerhed snart vil ændre sig.

Har det svært

Hun har nemlig meget lidt bevægelsesfrihed på grund af truslerne.

- Jeg vil være meget ærlig, jeg har det stadig meget svært, sagde en dybt berørt prinsesse Amalia, der understregede, at hun håber, at restriktionerne ikke bliver permanente.

- Jeg savner det normale liv, mit studieliv. At gå på gaden, at kunne gå i butikker, forklarede hun.

Haft det vidunderligt

Prinsessen nød under rejsen i Caribien at have fået lidt af sin frihed tilbage.

- Jeg har haft det vidunderligt, lød det glad fra hende.

Prinsesse Amalia bor stadig hos sine forældre på Huis ten Bosch i Haag og forlader for tiden kun slottet for at tage til universitetet.

Læs mere om: