Fredag, 10. februar 2023 — af Marianne Singer

Efter datterens første officielle udlandstur: Kong Willem-Alexander svarede på svært spørgsmål

Kong Willem-Alexander
Kong Willem-Alexander svarer sammen med prinsesse Amalia og dronning Maxima på spørgsmål fra pressen ved afslutningen på deres Caribien-tur. 
Foto: Mega
Kong Willem-Alexander svarede på svært spørgsmål om sin datter, prinsesse Amalias sikkerhed og risiko for kidnapning, da de sammen med dronning Maxima afsluttede en to uger lang rejse i Caribien.

Efter en to uger lang oplevelsesrig rejse rundt i den del af Caribien, der udgør Kongeriget Nederlandene stillede kong Willem-Alexander, dronning Maxima og deres 19-årige datter, tronfølger prinsesse Amalia, torsdag op til spørgsmål fra pressen. 

Det var prinsesse Amalias første officielle udlandstur og hendes forældre var tydeligvis stolte af deres ældste datters indsats under rejsen, der gik til Aruba, Curaçao og Sint Maarten samt øerne Bonaire, Sint Eustatius og Saba. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Svært spørgsmål

Under presseseancen måtte kong Willem-Alexander endnu engang forholde sig til svære spørgsmål om sikkerheden omkring parrets datter.

Prinsesse Amalia måtte sidst i september flytte hjem til sine forældre på Huis ten Bosch-paladset i Haag efter frygt for kidnapning.

Få uger forinden var hun begyndt på universitetet i Amsterdam for at læse Politik, Psykologi, Jura og Økonomi og bo sammen med medstuderende.

Ikke bekymret

Modsat sidst parret udtalte sig om emnet i oktober under det svenske statsbesøg, hvor de udtrykte dyb bekymring, var det en mere rolig kong Willem-Alexander, der udtalte sig om Amalias sikkerhed denne gang.

Prinsessen mødte mange mennesker og spadserede rundt på gaderne under rejsen i Caribien, dog omgivet af stor sikkerhed.

- Jeg er ikke ekspert på sikkerhedsområdet. Så hvis jeg skal bekymre mig om det, bekymrer jeg mig om noget, jeg ikke har ekspertise i. Så det overlader jeg til dem, der siger: "Du kan trygt gå rundt her". I det øjeblik tænker jeg slet ikke over det, sagde kongen ifølge hollandske Vorsten.

Stolt far

Kong Willem-Alexander havde stor ros til sin datter.

- Som far er jeg stolt over, at min datter kom med os og spillede en fantastisk rolle i et meget langt besøg på seks øer. Jeg smiler af stolthed, når jeg ser min datter, lød det glad fra ham.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden