21. okt. 2020
Af Marianne Singer

Efter voldsom kritik: Besværlig hjemrejse for Maximas døtre

Prinsesse Alexia og prinsesse Amalia. 
Prinsesse Alexia og prinsesse Amalia.
Foto: Mega
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima måtte efterlade deres ældste døtre i Grækenland på grund af manglende flybilletter.

Det blev i år langt fra den dejlige efterårsferie, som det hollandske kongepar, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, og deres tre døtre, havde set frem til.

Den hollandske kongefamilie var ellers taget ned til deres private ferievilla i Grækenland for at slappe af fredag i sidste uge.

Rejste hjem før tid

Men kun få timer efter deres ankomst meddelte det hollandske kongehus, at kongeparret havde besluttet sig for igen at rejse hjem.

"Vi afbryder vores ferie. Vi har set folks reaktioner på artiklerne (om rejsen, red.) De er intense, og det har påvirket os. Vi vil ikke skabe nogen tvivl om det: For at få covid-19-virussen under kontrol er det nødvendigt, at retningslinjerne følges. Debatten om vores ferie bidrager ikke til det," lød det fra dem.

Ankom med lillesøster

Allerede dagen efter rejste kongeparret således hjem fra Grækenland og ankom på Huis ten Bosch paladset om aftenen.

Men kongeparret havde kun deres yngste datter, prinsesse Ariana, 13, med sig.

Blev i Grækenland

Ifølge magasinet Vorsten var det, fordi der manglede flybilletter og prinsesse Amalia, 16, og prinsesse Alexia, 15, måtte blive i Grækenland et par dage mere.

De ankom derfor først i Holland tirsdag aften.

Hårdt ramt

Kongefamilien har ikke brudt nogen hollandske lockdown-regler, men fra myndighedernes side har man frarådet unødvendige rejser, og det er sandsynligvis derfor, at familiens ferie i Grækenland er blevet kritiseret.

Holland er for tiden hårdt ramt af coronavirus.

Læs mere om: