11. feb. 2015
Af dkeditorial

Eks-regenter tager stadig på officielle opgaver

Dronning Sofia af Spanien og prinsesse Beatrix er begge fortsat på officelle opgaver, selv om de er "gået på pension".
Dronning Sofia af Spanien og prinsesse Beatrix er begge fortsat på officelle opgaver, selv om de er "gået på pension".
AOP
I tre europæiske lande er den siddende regent trådt tilbage og har givet plads til yngre kræfter, men det forhindrer ikke de abdicerede konger og dronninger at tage på job for landet .

I 2013 abdicerede både Beligiens kong Albert og Hollands dronning Beatrix. Og sidste år var det så Spaniens kong Juan Carlos, der sagde farvel på tronen.

Men ingen af de tidligere regenter har helt lagt de officielle pligter på hylden.

Således har kong Juan Carlos for nylig både uddelet en pris og indviet et monument. Hans kone, dronning Sofia, har ligeledes været på job, hvor hun har åbnet en udstilling og også overrakt en pris.

Belgien og Hollands eks-regenter på opgave

I denne uge har så Beligens tidligere kong Albert ageret forsker, da han besøgte fakultetet for medicin på det Fri Universitet i Bruxelles (ULB), hvor han prøvede mere af udstyret, skriver Royalista.dk.

https://imgix.billedbladet.dk/albert.jpg
AOP

Søndag aften var Hollands tidligere dronning Beatrix, der nu bærer titlen 'prinsesse', æresgæst ved en middag, der blev holdt på det tyske udenrigsministerium i Berlin.

Og prinsesse Beatrix så ud til at more sig vældigt til arrangementet, som var et møde for Trilateral Acedemic Centre for European Studies, som tilbyder et program i europæiske studier til studerende fra Jordan, Israel og Palæstina. Programmet bliver støttet af det tyske udenrigsministerium.

https://imgix.billedbladet.dk/beatrix.jpg
AOP

Hollands kongepar til Danmark

Det er dog ikke de store officielle begivenheder, som de tidligere regenter bliver sendt ud til - det klarer deres børn, kong Felipe og dronning Letizia af Spanien, kong Philippe og dronning Matilde af Belgien samt kong Willem-Alexander og dronning Maxima af Holland.

Sidstnævnte kommer i øvrigt snart på statsbesøg til Danmark - det sker 17.-19. marts.

Læs mere om: