26. feb. 2012
Af af Jan Bergman

Familien omkring prins Johan Friso – giv os fred!

Den hollandske kongefamilie våger uafbrudt over prins Friso på Innsbruck Universitetshospital. Her er det dronning Beatrix og prinsens hustru Mabel.
Den hollandske kongefamilie våger uafbrudt over prins Friso på Innsbruck Universitetshospital. Her er det dronning Beatrix og prinsens hustru Mabel.
Foto: AOP
Den hollandske kongefamilie sender nu en appel til medierne om forståelse for familiens situation.

Fredag bekendtgjorde det hollandske kongehus den triste erklæring om, at prins Johan Friso er svært hjerneskadet og sandsynligvis aldrig kommer til bevidstheden igen.

Først kom nyheden om, at Johan Friso var blevet indlagt efter en alvorlig lavineulykke i Østrig. Herefter kom den lange venten i uvished om, hvorvidt prinsen ville overleve sine skader efter mere end 20 minutter under sneen.

Ingen tvivl om, at det har været en svær tid for den hollandske kongefamilie, som hurtigt efter ulykken samledes i Østrig for at være tæt på Johan Friso på hospitalet i Innsbruck.

Fredag fik familien så den triste besked fra lægerne, der ikke overlod meget håb for prins Johan Friso. Diagnosen lød på svær hjerneskade og meget lille chance for, at prinsen nogensinde vågner fra sin koma.

Det hollandske kongehus har nu i en appel til medierne opfordret til forståelse for kongefamiliens svære situation, og beder inderligt om ro og fred til at finde sig selv igen oven på tragedien.

Kongehuset meddeler, at familien har brug for tid til at tilpasse og indrette sig efter situationen, en svær tid for enhver familie, der er ramt af en tragedie af denne art.

Ifølge det hollandske kongehus vil familien nu lede efter en passende rehabiliterings-facilitet, hvor Johan Friso kan blive overført til. Hvad der efterfølgende skal ske med den bevidstløse prins, vides endnu ikke.

Dronning Beatrix' næstældste søn blev forrige fredag ramt af en 30 gange 40 meter stor lavine. Han blev fundet efter cirka 20 minutter.

Den hollandske kongefamilie har været samlet i Østrig for at være ved prins Johan Frisos side. Dronning Beatrix og Frisos kone, Mabel, har dagligt besøgt den svært skadede prins.

Prins Friso og Mabel har døtrene Luana på seks og femårige Zaria

Læs mere om: