18. maj. 2021
Af Marianne Singer

Følelsesladet interview: Dronning Maxima taler ud om tragisk dødsfald

Dronning Maxima. 
Dronning Maxima.
Foto: Mega
En tydelig berørt dronning Maxima delte i et stort fødselsdagsinterview sine tanker omkring sin lillesøsters selvmord i 2018.

For dronning Maxima og hendes familie var det et stort chok og en kæmpe sorg, da hendes lillesøster Inés Zorreguieta i en alder af 33 år begik selvmord hjemme i Buenos Aires den 6. juni 2018.

Inés, der var gudmor til Maximas yngste datter Ariane, havde på det tidspunkt lidt af depressioner i flere år.

Svær tid

I et nyt stort fødselsdagsinterview med tv-værten Matthijs van Nieuwkerk åbnede dronning Maxima, ifølge Vorsten, op om den svære tid.

Synligt følelelsladet sagde hun, at de havde alt for at hjælpe Inés dengang.

- Vi gjorde vores bedste, men vi vidste ikke bedre på det tidspunkt. lød det fra Maxima, der tilføjer, at de måske kunne have gjort mere.

https://imgix.billedbladet.dk/20180607-155006-5_10mb_1.jpg
Inés ved prinsesse Arianes dåb i 2007.
Foto: Ritzau Scanpix

Mange følelser

- Når nogen i din familie begår selvmord er der ikke kun frustration og tristhed, men også frygt, skam. Der er alt muligt involveret. Det er lidt mere kompliceret end en naturlig død, forklarede Maxima endvidere.

Mest berørt blev Maxima, der sammen med sin familie sang Bob Dylans "Knockin' on Heaven's Door" ved begravelsen, da tv-værten spurgte hende, om hendes søster er i himlen.

- Jeg ved ikke, hvor hun er. Men når jeg tænker på hende nu, og det tog mig nogle år, tænker jeg på hende med et stort smil. Og det kan jeg virkelig godt lide.

Søsterens dødsfald fik efterfølgende Maxima til at sætte fokus på kaste sig over mental sundheds-området i sit kongelige arbejde.

Går du med selvmordstanker, er det vigtigt at få hjælp.

Du kan kontakte følgende, hvis du har brug for rådgivning, støtte eller akut hjælp:

Livlinien 70 201 201 (alle dage kl. 11-0​5).

Læs mere om: