Onsdag, 2. maj 2012 - af af Louise Møller

Folkefest i Holland, men prins Friso manglede

Dagen var både en glædens- og sorgens dag for Hollands dronning

Dagen var både en glædens- og sorgens dag for Hollands dronning

Foto: AOP
Mandag fejrede hele Holland Dronningens Dag, men fraværet af prins Friso var i alles bevidsthed

Den årlige Dronningens Dag fandt sted i Holland mandag og traditionen tro, var der masser af gøgl, fest og farver i gaderne.

Den store folkefest blev indført af dronning Beatrix, da hun tiltrådte som regent i 1980 og siden er det blevet en dag alle hollændere ser frem til og fejrer med glæde og fantasi.

Hvert år deltager hele kongefamiliem i festlighederne, men fraværet af prins Friso kastede en skygge af sorg over glædens dag. Han ligger stadig i koma på et hospital i London efter lavine-ulykken den 17. februar.

Hollænderne spekulerede i dagene op til festlighederne, om Beatrix ville gennemføre dagen, men Dronningens Dag blev afholdt.

- Det er en trist og en skam, at familien ikke er fuldtallig i dag. Men jeg er meget taknemmelig for al den varme og ønsker vi har modtaget i dag og jeg vil give det videre, sagde dronning Beatrix en tale.

Beatrix har siden ulykken sørget, men holdt fast i hverdagen og sine mange pligter. På Dronningens Dag viste hun endnu engang hendes styrke midt i sorgen og sørgede for, at de mange tusinde hollændere alligevel fik en festlig dag.

Med sig havde hun kronprinsparret samt sin yngste søn, prins Constantijn og hans hustru, prinsesse Laurentien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden