28. apr. 2020
Af Christinna Braun

Her skulle Willem-Alexander og Maxima have fejret fødselsdag

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima. 
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima.
Foto: MEGA
Kong Willem-Alexander og familien skulle have været i Maastricht til fødselsdagsfejring, men det blev aflyst på grund af corona-virus.

Hollands kong Willem-Alexander har lige som danske dronning Margrethe, britiske dronning Elizabeth og mange andre måttet lægge sine fødselsdagsplaner om på grund af den omsiggribende corona-virus, der har bredt sig verden over.

Normalt er Willem-Alexanders fødselsdagsfejring, kaldet ”Koningsdag” en folkefest, hvor befolkningen gladelig hylder deres konge med gadefest, smil, parader og sjove aktiviteter.

Havde glædet sig

Den nu 53-årige kong Willem-Alexander havde naturligvis glædet sig til festivitassen, der skulle have fundet sted. Han, dronning Maxima og deres tre døtre, Amalia, 16, Alexia, 14 og Ariane, 13, skulle have deltaget i fejringen i Maastricht.

Det fortæller kong Willem-Alexander i den tale, han holdt på sin fødselsdag den 27. april, ifølge NL Times.

- Min familie og jeg ville selvfølgelig have foretrukket at være i Maastricht. Mange entusiastiske mennesker har i flere måneder arbejdet virkelig hårdt på et meget specielt program. Jeg vil gerne takke dem for den store indsats, de har ydet, før den triste men uundgåelige nyhed om, at det dette år ikke vil kunne finde sted, siger kong Willem-Alexander blandt andet i talen.

Læs mere om: