Fredag, 31. juli 2020 — af Niels Burgos

Holland i oprør: Maximas datter mobbes

Dronning Maxima, kronprinsesse Amalia
Dronning Maxima, kronprinsesse Amalia
Foto: Mega
"Respektløst og nedværdigende" mener hollænderne om et portugisisk magasin, der har kaldt deres kronprinsesse "stor".

I Holland har reaktionerne været voldsomme, efter det portugisiske magasin Cara brugte udtrykket "plus size" (ekstra størrelse) om dronning Maxima og kong Willem-Alexanders 16-årige datter, kronprinsesse Amalia. De søde fotos af mor og datter blev taget ved familiens slot, Huis Ten Bosch i forbindelse med den årlige sommerfotografering af kongefamilien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En smuk og følsom pige

Hollænderne har givet massiv støtte til deres unge kronprinsesse på de sociale medier efter magasines Caras kommentarer - og de fleste mener, at det er respektløst og nedværdigende at der fokuseres på Amalies fysik og ikke på hendes præstationer og måde at være på.

"Det er ganske afskyeligt. De rakker ned på Amalia - en smuk, følsom og intelligent teenager. Magasinet taler om mobning - men gør præcist det samme selv. De sender et meget farligt budskab til 16-årige piger, som læser den slags" skriver for eksempel en bruger på twitter.

Dronning Maxima, kronprinsesse Amalia
Foto: Mega

I denne uge udgave af BILLED-BLADET - til salg fra den 20. juli - kan du se alle de skønne fotos fra den årlige sommerfotografering i Holland.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden