Mandag, 12. august 2013 - af af Annelise Weimann

Hollands kongehus: Prins Johan Friso er død

Prins Johan Friso med sin hustru Mabel.
Prins Johan Friso med sin hustru Mabel.
Foto: AOP
Det hollandske kongehus i sorg – prins Johan Friso er afgået ved døden.

Kun en måned efter den 44-årige hollandske prins Johan Friso blev udskrevet fra hospitalet i England for at flytte hjem til familien i Holland, er han nu død, meddeler det hollandske hof. Johan Friso har været bevidstløs, lige siden han kom til skade ved en lavineulykke i Østrig, og han nåede heller ikke at komme til bevidsthed, inden han udåndede.

Lægerne har gjort alt, hvad der stod i deres magt for at vække prinsen til live, men Johan Friso havde været uden ilt i næsten en time, da han blev reddet ud af snemasserne i Alperne, og til sidst måtte selv de dygtigste eksperter give op.

Familien har hele tiden været grundigt orienteret om prinsens tilstand, og alle håbede, der var sket en forbedring i hans tilstand, da Johan Friso for halvanden måned siden blev overflyttet fra hospitalet i London  til slottet i Haag. I stedet vendte prinsen altså blot hjem for at dø.

Johan Friso var dronning Beatrix’ næstældste søn, og hans ulykke og tragiske skæbne siges at være en af årsagerne til, at den 75-årige dronning abdicerede den 30. april og overlod tronen til sin ældste søn, den nuværende kong Willem-Alexander.

Johan Friso efterlader sin engelskfødte hustru Mabel og deres to døtre, Luana, 7, og Zaria, 6 år.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden