Hollands tronfølger i ny bog: Derfor går jeg til psykolog

Dronning Maxima og prinsesse Amalia.

Dronning Maxima og prinsesse Amalia.

Arkivfoto: MEGA
Prinsesse Amalia, 17, fortæller i ny biografi, der netop er udkommet, hvorfor hun jævnligt går til psykolog og får hjælp.

I forbindelse med, at Hollands tronfølger, prinsesse Amalia, den 7. december fylder 18 år, er der tirsdag udkommet biografien "Amalia" af Claudia de Breij om hende, hvor hun kommer ind på store emner som sin fremtid som dronning, valg af partner og andre tanker og udsagn omkring hendes liv.

I bogen åbner prinsesse Amalia blandt andet op om, at hun jævnligt går til psykolog, skriver hollandske Vorsten.

- Jeg synes ikke, at det er tabu, understreger hun i bogen.

Problemer i skolen

Prinsesse Amalias forældre, kong Willem-Alexander og dronning Maxima fandt en psykolog til deres ældste datter på et tidspunkt, hvor hun i kæmpede med sig selv.

Det handlede om, at hun havde det svært socialt med en medstuderende og derefter lærte at have flere venner end bare en enkelt.

Når der er brug for det

Prinsesse Amalia bruger i dag stadig en psykolog, når hun føler behov for det.

- For mig er det ikke noget problem at sige offentligt. Nogle gange bliver det hele bare for meget og så taler jeg med nogen. Hvis jeg har brug for det, laver jeg en aftale. Lige at komme ud med det hele og så være klar til en måned mere, forklarer hun i bogen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Mistet flere familiemedlemmer

Prinsesse Amalia siger i bogen, at hun også synes, at det vigtigt at arbejde med sit mentale helbred, fordi hendes moster, Inés Zorreguieta, i 2018 tog sit eget liv.

Hun fortæller, at hun tror på, at hendes moster har det bedre nu og er hos hendes afdøde bedsteforældre. 

Når prinsesse Amalia går i kirke tænder hun hvis muligt fire lys, et for sin moster, et for sin onkel, prins Johan Friso, der døde efter en lavineulykke, og for sin morfar og farfar. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden