8. jul. 2021
Af Marianne Singer

Hollands unge prinsesser: Tager opsigtsvækkende beslutning

Prinsesse Ariane, prinsesse Amalia og prinsesse Alexia. 
Prinsesse Ariane, prinsesse Amalia og prinsesse Alexia.
Foto: Mega
Kong Willem-Alexander fortalte under statsbesøget i Tyskland, at hans og dronning Maximas tre teenagedøtre har taget en vigtig beslutning.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima afsluttede onsdag deres tre dage lange statsbesøg i Tyskland, som var en stor succes.

Under besøget talte det hollandske kongepar også med pressen, som fik nyt fra kongen om parrets tre døtre, prinsesse Amalia, 17, prinsesse Alexia, 16, og prinsesse Ariane, 14.

Takker ja

Således fortalte kong Willem-Alexander, ifølge magasinet Vorsten, at parrets døtre alle kommer til at takke ja til at blive vaccineret mod covid-19.

- De har gjort det meget klar, at det var deres egen beslutning i samråd med os. Alle tre er meget ivrige efter, at bidrage til kampen mod den forfærdelige virus, der har påvirket i halvandet år, forklarede kong Willem-Alexander under Tyskland-besøget.

Bestemmer selv

- Og jo flere mennesker, der vaccineres, jo bedre er det. Du vaccinerer dig ikke for din egen skyld, men for dine medmennesker, så vi som samfund kan åbne igen, fortsatte kongen.

Samtidig understregede kongen dog, at han ikke prøver at overbevise nogen om, at de skal vaccineres, men at det er op til hver enkelt.

Læs mere om: