1. mar. 2011
Af af Jan Bergman

Hollandsk skandaleprinsesse fik en datter

Prinsesse Margarita af Bourbon-Parma og Tjalling ten Cate
Prinsesse Margarita af Bourbon-Parma og Tjalling ten Cate
Hollands dronning Beatrix er blevet grandtante.

Den hollandske prinsesse Margarita af Bourbon-Parma, 38, og hendes mand Tjalling ten Cate, 35, fik fredag en datter, som allerede har fået navnet Paola Cecilia Laurentien ten Cate.

Den lille pige vejede 2825 gram, da hun kom til verden på et hospital i Haag, og hun er ifølge den hollandske avis Volkskrant sund og rask.

Prinsesse Margarita giftede sig med Tjalling ten Cate i maj 2008, og i september samme år fik de datteren Julia.

Margarita er datter af dronning Beatrix' søster Irene, som var gift med Carlos Hugo af Bourbon-Parma.

Ægteskabet skabte stor røre og krise i det hollandske kongehus i 1960'erne, og prinsesse Irene mistede arveretten til den hollandske trone.

Brylluppet foregik uden deltagelse af kongefamilien, og Irene måtte samtidig indvilge i aldrig at bosætte sig i Holland.

Ligesom sin mor har også prinsesse Margarita stået for sin del af kongelige skandaler i de hollandske aviser.

Blandt andet da hun og hendes første ægtemand Edwin Karel Willem de Roy van Zuydewijn i 2003 beskyldte kongefamilien og landets efterretningstjeneste for forsøg på at ødelægge hans forretning.

Endvidere fremturede parret med, at deres telefoner blev aflyttet, og de truede med at sagsøge kongefamilien for mange millioner.

Kongehuset afviste beskyldningerne. De Roy van Zuydewijn blev aldrig annerkendt af kongefamilien, og ingen af de ældste familiemedlemmer kom til deres bryllup.

Spionbeskyldningerne resulterede i, at Margarita fik øgenavnet "Frozen Margarita", og resulterede i, at hun ikke blev inviteret med til brylluppet, da hendes fætter kronprins Williem-Alexander i 2004 giftede sig med Maxima.

Skandalerne fortsatte og lidt hjalp det på hendes anseelse, da hun udtalte, at dronning Beatrix var drikfældig.

Efter skilsmissen i 2004 er forholdet til kongehuset blevet gradvist forbedret med årene, og det faktum, at den lille nyfødte pige får "Laurentien" som et af sine navne, tyder på, at prinsesse Margarita har et godt forhold til dronning Beatrix' søn Constantjin og dennes kone, prinsesse Laurentien.

Læs mere om: