19. jan. 2021
Af Malan Joensen

Kan du gætte hvem? Denne prinsesse bliver 78 år

Hvor mange ledetråde skal du bruge for at gætte, hvem der har fødselsdag?

Kan du ud fra disse hints gætte, hvilken prinsesse, der har 78-års fødselsdag? Du får svaret nederst i artiklen og ved at klikke videre i galleriet - rigtig god fornøjelse!

  • Dagens fødselar er født i Ottawa i Canada den 19. januar 1943.

  • Hun er datter af prinsesse Juliana og prins Bernhard af Holland.

  • Prinsessen har tre søstre: Prinsesse Beatrix, prinsesse Irene og prinsesse Christina.

  • Hun blev døbt i St Andrew's Church i Ottawa den 29. juni 1943 og blandt hendes gudforældre var præsident Franklin D. Roosevelt.

  • Først den 2. august 1945, efter Hollands befrielse, kunne prinsessen, sammen med familien, for første gang rejse til Holland. Her bosatte de sig på Soestdijk-slottet i Baarn.
  • Hun har studeret på universitet i Montpellier, Frankrig, og på universitetet i Leiden, Holland, og har også taget en uddannelse som sygehjælper gennem Røde Kors på De Lichtenberg-hospitalet i Amersfoort. Fra 1966 og en årrække frem arbejdede hun frivilligt for Røde Kors i Holland, og senere blev hun vicepræsident for organisationen, ligesom hun også har arbejdet for Røde Kors på internationalt plan. Prinsessen har senere modtaget flere hædersbevisninger for sin indsats.
  • Den 10. januar 1967 blev hun gift med Pieter van Vollenhoven og derefter flyttede de til Het Loo-slottet i Apeldoorn. I 1975 flyttede de til deres nuværende hjem Het Loo House, som de har bygget tæt på slottet.
  • Parret har fire sønner: Prins Maurits (født 1968), prins Bernhard (født 1969), prins Pieter-Christiaan (født 1972) og prins Floris (født 1975), samt 11 børnebørn.
Har du gættet, hvem det er? Dagens fødselar er Hollands prinsesse Margriet Francisca, prinsesse af Orange-Nassau og prinsesse af Lippe-Biesterfeld samt kong Willem-Alexanders moster. Se flere billeder af hende i galleriet ovenfor. Kilde: Het Koninklijk Huis

GALLERI: Gæt prinsesse Margriet

null

Læs mere om: