Kong Willem-Alexander afslører sit hemmelige bijob

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander.

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander.

Foto: AOP

I 21 år har Hollands konge hver måned fløjet som andenpilot for flyselskabet KLM.

Torsdag, 18. maj 2017 - af Dorte Quist

De fleste hollændere ved, at deres konge er uddannet pilot og er meget glad for selv at sidde bag styrepinden, men de færreste havde troet, at kong Willem-Alexander gennem de seneste 21 år to gange hver måned har haft et bijob som co-pilot (andenpilot, red.) hos det hollandske flyselskab KLM.

Det skriver den hollandske avis De Telegraaf ifølge Jyllands-Posten.

Den overraskende nyhed er kommet frem, fordi Willem-Alexander nu indstiller flyvningen hos KLM, da selskabet ikke længere bruger flytypen Fokker 70, som kongen indtil nu har fløjet. 

I stedet røber Willem-Alexander, at han overvejer at få træning i at flyve Boeing 737-fly, så han kan komme tilbage i cockpittet hos det hollandske flyselskab.

Kong Willem-Alexander kalder selv bijobbet for en hobby:

- Du har et fly, passagerer og en besætning. Du har et ansvar for dem. Så kan du frigøre dig fuldstændig fra dine egne problemer og fokusere på noget andet. Det er det mest afslappende ved at flyve for mig, siger kong Willem-Alexander til De Telegraaf.

LÆS MERE: Kong Willem-Alexander: Maxima er den dyrebareste gave

Kongen afslører, at han sjældent er blevet genkendt af passagerer, men at nogle har hilst på ham, når han har gået igennem lufthavnen i Amsterdam iført sin uniform.

Kong Willem-Alexander. Foto: AOP

Kong Willem-Alexander.