25. sep. 2019
Af Marianne Singer

Kong Willem-Alexander og Maxima til kongeligt topmøde i New York

dronning maxima
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima.
Foto: Mega
Flere store kongelige navne, deriblandt kong Willem-Alexander og dronning Maxima, deltager i årets store FN-møde i New York.

Det er sjældent, at så mange kongelige er samlet samme sted i forbindelse med en kongelig opgave, som under FN's årlige generalforsamling i New York.

Også i 2019 er en lang række kongelige fra forskellige europæiske kongehuse ankommet til millionbyen for at være med til at sætte fokus på deres mærkesager under De Forende Nationers store årlige møde i bydelen Manhattan.

Stærk tale

Fra Holland deltager ligesom sidste år dronning Maxima, der denne gang også har sin mand, kong Willem-Alexander, ved sin side.

Kong Willem-Alexander har allerede holdt en stærk tale under den generelle debat i FN-bygningen om det vigtige samarbejde mellem FN's medlemslande og klimaændringerne.

Fokus på børn

For dronning Maxima er der også meget at lave under parrets fire dage lange ophold i New York, hvor hun deltager som FN's generalsekretærs særlige udsending for Inclusive Finance for Development (UNSGSA).

Med i New York er denne gang ligeledes belgiske dronning Mathilde, der støtter op om verdens børn og børns rettigheder og sundhed.

Kronprins Haakon får travlt

Fra Norge er kronprins Haakon kommet til USA for i denne omgang at tale om emnerne hav og klima, udvikling, fredsarbejde og Norges kandidatur til FN's sikkerhedsråd.

Også Jordan er fornemt repræsenteret med kong Abdullah II.

I de forgangne år har også kronprinsesse Mary været en flittig deltager under den store FN-uge, men hun havde i år ikke mulighed for at være med.

Læs mere om: