4. jul. 2015
Af Stine Schou

Kong Willem-Alexander: Populær regent

Kong Willem-Alexander i Oudewater.
Kong Willem-Alexander var en yderst populær herre, da han var med til at fejre 750-års fødselsdagen for byen Oudewater i Holland. (Foto: Patrick van Katwijk/BILLED-BLADET)
Billederne taler for sig selv. Hollænderne er glade for deres konge.

Han har været alene hjemme de seneste dage. Hans smukke hustru, dronning Maxima, har nemlig været i Filipinerne, hvor hun bl.a. har besøgt ananasplantager.

Imens har kongen så taget sig af de hjemlige gøremål, og selvom han har måttet undvære sin kone, har han fået en flot modtagelse på sin færd rundt i landet. Han har bl.a. besøgt byen Oudewater i forbindelse med byens 750-års fødselsdag. Og som man kan se på billedet, var byens borgere ovenud glade for at se deres konge i egen høje person.

Under besøget i Oudewater besøgte kong Willem-Alexander en kirke og han afslørede et monument. Også på en sejltur på floden gennem byen stod folk langs kajen og klappede og vinkede til kongen, der netop har rundet sit 2-års jubilæum som landets regent.

https://imgix.billedbladet.dk/20150703-183025-4-2.jpg
Kong Willem-Alexander fik en storslået modtagelse af Oudewaters børn, da han lagde vejen forbi for at fejre byens fødselsdag. (Foto: Patrick van Katwijk/BILLED-BLADET)
Foto: Patrick van Katwijk/BILLED-BLADET

Det er ikke bare i Oudewater, at Willem-Alexander har gjort sig bemærket. Det gjorde han også dagen før, hvor han spillede på tromme i byen Heerde. Det kan du se billeder af her.

Læs mere om: