27. apr. 2020
Af Malan Joensen

Kong Willem-Alexander: Vi er også skuffede

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander.
Dronning Maxima og kong Willem-Alexander.
Arkivfoto: MEGA
Den traditionelle "Koningsdag" i Holland bliver i år fejret i noget mindre målestok.
Kong Willem-Alexanders 53-års fødselsdag mandag skulle være blevet markeret med pomp og pragt, som traditionen foreskriver det i Holland på "Koningsdag".
Gadefester, loppemarkeder, parader og masser af andre festlige indslag skulle have fejret kongen, men på grund af corona-epidemien kan det ikke lade sig gøre i år.

Willem-Alexander holdt en tale til nationen, hvor han ifølge NL Times blandt andet fortalte, at også hjemme hos ham var man skuffet over de aflyste fester:
- Jeg kan forestille mig, at mange af jer havde håbet på mere bevægelsesfrihed. Også herhjemme var der skuffelse. Men vi kan ikke lade coronavirussen få magten. Så hold jer til det (isolationen, red.), også efter denne "Kongens Dag". Vi gør det for vores egen skyld, men også for de sårbare i samfundet. Og for at give de ansatte i sundhedsvæsenet noget hvile efter mange uger med ekstremt arbejdspres. Hvile, som de fortjener. For at restituere og for at forberede sig på de mange arbejdsopgaver der vil komme efterfølgende, hvor alle de medicinske arbejdsopgaver, der har været udsat, skal løses. I talen sendte kong Willem-Alexander blandt andet også en stor tak til alle de sundhedsansatte.

Læs mere om: