15. dec. 2020
Af Marianne Singer

Kong Willem-Alexanders fætter bryder tavsheden

Kong Willem-Alexander. 
Kong Willem-Alexander.
Foto: Mega
For første gang i lang tid taler kong Willem-Alexanders fætter, prins Carlos af Bourbon–Parma, igen om sin søn født uden for ægteskab.

For første gang i lang tid taler prins Carlos af Bourbon–Parma, 50, ifølge hollandske Vorsten, igen om sin søn født uden for ægteskab, prins Carlos Hugo, 23.

Det er i et interview med den digitale avis El Español, at han fortæller om sin ældste søn, der som 18-årig tilkæmpede sig retten til at benytte sin fars titel og slægtsnavn og derfor nu kan kalde sig prins af Bourbon–Parma.

Taget sig af ham

I interviewet bliver prins Carlos spurgt, hvorfor det ikke er hans ældste søn, men hans fire-årige søn, Carlos Enrique, som han har med sin hustru Annemarie, der er hans efterfølger og arving.

- Jeg har aldrig skjult eksistensen af ​​min ældste søn, som jeg altid har taget mig af. Men du må forstå, at jeg ikke kan ændre familielovene, og lovene i det kongelig og hertugelige hus af Bourbon-Parma er meget klare, forklarer prins Carlos til avisen.

https://imgix.billedbladet.dk/20171003-152210-4-1920x2880we.jpg
Prins Carlos med hustruen Annemarie.
Foto: Ritzau Scanpix

Var imod

Derfor har prinsen også tidligere modsat sig, at hans ældste søn skulle blive tildelt slægtsnavn og titler, fordi huset af Bourbon-Parma ikke tillader børn uden for ægteskabet.

Men det godkendte så til gengæld den hollanske domstol.

Også sket i Belgien

Prins Carlos er søn af hollandske prinsesse Irene, der er søster til prinsesse Beatrix.

Senest har også belgiske kong Alberts datter uden for ægteskab, prinsesse Delphine, fået tilkendt retten til at benytte en kongelig titel og sin kongelige fars slægtsnavn.

Læs mere om: