19. okt. 2020
Af Malan Joensen

Kongehuset melder ud: Derfor afbrød Willem-Alexander og Maxima ferien

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima.
Arkivfoto: MEGA
Det hollandske kongepar var rejst til Grækenland på ferie med deres tre døtre.

Sent fredag aften blev det meddelt fra det hollandske kongehus, at kong Willem-Alexander og dronning Maxima havde besluttet sig for at rejse hjem fra deres ferie i Grækenland før tid.

Hvornår kongeparret var rejst ned til deres private feriehus i det græske med døtrene Amalia, 16, Alexia, 15, og Ariane, 13, vides ikke, men familiens afrejse havde ihvertfald skabt debat i Holland.

Ud af den officielle meddelelse fra Willem-Alexander og Maxima kan man forstå, at der var blevet rejst en del kritik af beslutningen om at rejse ud af landet på ferie.

"Vi afbryder vores ferie. Vi har set folks reaktioner på artiklerne (om rejsen, red.) De er intense, og det har påvirket os. Vi vil ikke skabe nogen tvivl om det: For at få covid-19-virussen under kontrol er det nødvendigt, at retningslinjerne følges. Debatten om vores ferie bidrager ikke til det," skriver kongen og dronningen.

Ifølge Hello Magazine var kongeparret rejst til deres private villa tæt ved Kranidi, som de købte i 2012. Den er pt. i et såkaldt gult område, som betyder, at hollændere gerne må rejse dertil, men at der stadig er risiko for coronavirus.

Kongefamilien har ikke brudt nogen hollandske lockdown-regler, men fra myndighedernes side har man frarådet unødvendige rejser, og det er sandsynligvis derfor, at familiens ferie i Grækenland er blevet kritiseret.

En kritik, de altså nu har taget til efterretning.

Læs mere om: