Mandag, 22. april 2013 - af Malan Joensen

Kongelig hyldestsang slagtet af hollænderne

Kronprins Willem-Alexander, dronning Beatrix og kronprinsesse Maxima
Kronprins Willem-Alexander, dronning Beatrix og kronprinsesse Maxima
Foto: AOP
Fejringen af kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima kommer ikke til at ske til tonerne af ”Koningslied”.

Den 30. april overlader den hollandske dronning Beatrix tronen til kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima, og den slags plejer at blive fejret med pomp og pragt.

En del af den planlagte musik kommer dog til at mangle, viser det sig nu.

Komponisten John Ewbank, der står bag hyldestsangen ”Koningslied”, der skulle have været fremført ved en koncert i Rotterdam i forbindelse med fejringen af tronskiftet, har nemlig trukket sangen tilbage på grund af massiv kritik fra det hollandske folk.

Siden den omdiskuterede hyldestsang blev offentliggjort i fredags, har titusinder af hollændere udtrykt deres utilfredshed med det omkring fem minutter lange nummer, hvor 51 hollandske kunstnere bidrager.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

- Efter at have været nødt til at blokere endnu en fornærmelse på min Twitter-konto, er jeg nu helt færdig. Jeg undskylder over for de, der fandt sangen passende, men hermed trækker jeg ”Koningslied” tilbage, skrev John Ewbank på sin Facebook-profil sent lørdag.

Den hollandske nationale indsættelses-komité har meldt ud, at man er skuffet over John Ewbanks beslutning, men at man forstår ham. Komiteen samledes søndag for at diskutere alternative optrædener.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden