18. mar. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kongelig tur på færgedækket

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/samsoe-faergen_2.jpg
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Maxima og kronprinsparret gik en tur op på dækket, da de sejlede med færgen fra Samsø til Kalundborg. Også kong Willem-Alexander kom op på dækket for at nyde udsigten over vandet.

Efter en let frokost på restaurant Walthers Hvile på Samsø kørte kronprinsparret og det hollandske kongepar ombord på færgen Kanhave og sejlede af sted med kurs mod Kalundborg på Sjælland.

Efter et kvarters sejlads fik de fire kongelige lyst til at gå en tur op på dækket for at nyde havbrisen og den skønne udsigt ud over vandet. Maxima, Mary og Frederik fulgtes ad, og Willem-Alexander var også hurtigt på dækket.

Hold på hatten, Mary og Maxima

Mens de stod der, spejdede kronprinsparret og kongeparret agterud mod Samsø. Maxima og Willem-Alexander samt kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik gav sig ude i det fri god tid til at posere for de i alt 30 danske og hollandske pressefolk, som var med på turen til og fra Samsø.

For kronprinsessen og dronningen gjaldt det under den improviserede og uformelle fotosession om at holde godt fast på deres fine hatte, for det blæste pludselig ganske kraftigt på bagdækket. Stemningen var i øvrigt under hele sejlturen hjem til Sjælland høj efter en dag med masser af god energi på skønne Samsø.

Læs mere om: