18. mar. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og og dronning Maxima modtaget med åbne arme på Samsø

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/samsoe.jpg
Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsparret og Hollands kongepar fik en flot modtagelse på Samsø, hvor en hollandsk borgmester blandt mange andre stod parat med åbne arme.

En ordentlig håndfuld af Samsøs 3900 borgere var til stede i Tranebjerg på Samsø, kort efter færgen "Kanhave" havde lagt til med fire kongelige gæster ombord.

Da kronprinsparret og Hollands kongepar ankom til Tranebjerg, blev de modtaget med åbne arme af øens borgmester, Marcel Meijer.

Tale på hollandsk, dansk og engelsk

Borgmesteren, der er hollandsk statsborger, var særdeles veloplagt, da han bød velkommen med en fin tale til de kongelige. Han indledte talen på hollandsk, slog derefter over i dansk og rundede af på engelsk.

Meijer fortalte kronprinsesse Mary og dronning Maxima samt kronprins Frederik og kong Willem-Alexander om den vedvarende energi på øen og om udfordringer i forbindelse med klimaforandringerne.

Velkomstfesten blev afsluttet med korsang på torvet, hvor man sang "You are My Sunshine, my only Sunshine". Nummeret blev leveret med stort overskud til de smilende, royale æresgæster.

Læs mere om: