1. mar. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Maxima: Kronprins Willem-Alexander var irriterende

Det var ikke kærlighed ved første blik, men i dag er det kommende hollandske kongepar uadskillelige.
Det var ikke kærlighed ved første blik, men i dag er det kommende hollandske kongepar uadskillelige.
Foto: AOP
Første gang Maxima og kronprins Willem-Alexander mødte hinanden, syntes Maxima, at prinsen var irriterende, og han troede, hun var fotograf.

Den 30. april får Holland ny konge og dronning, da dronning Beatrix har valgt at abdicere. Men da Maxima og kronprins Willem-Alexander mødte hinanden for første gang i 1999, lå det ikke ligefrem i kortene, at de to skulle finde kærligheden i hinanden, blive gift og senere få tre børn.

Tiden skal skrues tilbage til april 1999 og til Sevilla i Spanien, hvor Maxima og kronprins Willem-Alexander deltog i en forårsfestival, begge inviteret af værtsparret sammen med andre af værternes venner fra forskellige steder i verden.

Troede Maxima var fotograf

Maxima Zorreguieta Cerruti, som hun er døbt og hed dengang, var flyttet fra Argentina og boede i Chelsea i England, hvor hun efter at have studeret økonomi arbejdede som finansieringsrådgiver. Nogle veninder havde overtalt den lidt modstræbende Maxima til at tage med til Sevilla. Det skulle nok blive sjovt, lovede de. Og der ville være en fyrste blandt gæsterne, kunne de oplyse.

"Fyrsten" viste sig at være kronprins Willem-Alexander. Maxima var ikke klar over, at det var ham, der var den fornemme gæst, da hun på værtens opfordring gik rundt og fotograferede og også rettede kameraet mod Willem-Alexander, da han trådte ind ad døren. Han troede omvendt, at hun var fra pressen og vendte sig irriteret væk, da han ikke forventede pressefolk lige dér.

Kedelig og irriterende

Senere samme aften fik de misforståelserne ryddet af vejen, og snakken gik lystigt mellem de to. Længe efter afslørede Maxima dog, at hun aldeles ikke fattede samme sympati for prinsen, som prinsen fattede for hende straks den dag. Hun har genfortalt adskillige gange, at hun fandt ham kedelig og temmelig irriterende.

Men kronprins Willem-Alexander var anderledes tændt og helmede ikke, før han efter mange telefonopkald endelig fik Maxima overtalt til, at de skulle mødes igen. Og prinsens ihærdighed fik Maxima omvendt.

Afsløret på yacht

I sensommeren 1999 kunne det ikke længere skjules for pressens nysgerrige blikke, at der foregik noget mellem kronprinsen og en lyshåret og ret sexet kvinde. Bl.a. blev hun fanget af en kameralinse, mens hun var om bord på en lystyacht under en ferie, hun tilbragte på kongefamiliens sommerresidens i Toscana.

Få dage senere var den hollandske premierminister nødt til at gå ud og meddele offentligheden, at ja, kronprinsen og denne Maxima var "venner", men han henstillede også til, at de to fik lov til i fred og ro at finde ud af, hvordan venskabet skulle udvikle sig.

Læs mere om: