24. jan. 2021
Af Marianne Singer

Nu er det slut: Marys gode veninde stopper

I 2015 deltog kronprinsesse Mary og prinsesse Mabel ved the International Center for Research on Women’s ”Champions for Change Awards” gallamiddag i London.
I 2015 deltog kronprinsesse Mary og prinsesse Mabel ved the International Center for Research on Women’s ”Champions for Change Awards” gallamiddag i London.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Marys gode veninde, prinsesse Mabel, har valgt at forlade en meget vigtig post.

Kong Willem-Alexanders svigerinde prinsesse Mabel, 52, har taget et stort skridt, som sikkert også vil interessere hendes gode veninde, kronprinsesse Mary.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-31396_0.jpg
I 2015 deltog Mary og Mabel ved the International Center for Research on Women’s ”Champions for Change Awards” gallamiddag i London. Her overrakt kronprinsessen også en pris til Mabel.
Foto: Lars H. Laursen

Ifølge magasinet Vorsten stopper hun nemlig i løbet af 2021 som formand for bestyrelsen i organisationen "Girls Not Brides", som hun i sin tid selv grundlagde.

Ny rolle

Det meddelte organisationen, der bekæmper børneægteskaber verden over, fredag eftermiddag på deres hjemmeside.

I stedet får prinsesse Mabel en flot ny rolle i organisationen som Global Champion, en slags ambassadør.

Dermed gør hun blandt andre den sydafrikanske ærkebiskop og kendte menneskerettighedsaktivist Desmond Tutu selskab.

Mabel bliver på posten, indtil der er fundet en afløser.

Glad og stolt

Ifølge pressemeddelelsen føler prinsessen, at det efter ti år som bestyrelsesformand er tid til at gøre plads til en ny formand.

Prinsessen understreger, at hun er meget glad for og stolt over de fremskridt, der er blevet gjort i bekæmpelsen af børneægteskaber de sidste ti år.

"Jeg er så glad og stolt over de enorme fremskridt og ændringer, som vores bevægelse har opnået sammen i det sidste årti. Bekæmpelsen af børneægteskaber er nu en del af FN's bæredygtige mål", siger prinsessen i pressemeddelelsen og fortsætter.

"Jeg ser frem til at fortsætte med at bidrage i sagen med at stoppe børneægteskaber i min nye rolle som champion i denne sektor, og for pigerne".

Kæmper for samme sag

Prinsesse Mabel er en god kongelig veninde til kronprinsesse Mary.

Begge kæmper de for kvinder og pigers rettigheder og har været til flere konferencer, arrangementer sammen samt deltaget i FN's Generalforsamling i New York.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-18776.jpg
Mary og Mabel til Women Deliver-konferencen i København i 2016.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/bb-13461.jpg
Kronprinsesse Mary og prinsesse Mabel sammen med kronprinsesse Mette-Marit ved Women Deliver-konferencen i København i 2016.
Foto: Jesper Sunesen

Læs mere om: