Tirsdag, 15. december 2020 - af Marianne Singer

Nyt fra hoffet: Kong Willem-Alexander og Maxima bliver hjemme

Det hollandske kongepar. 
Det hollandske kongepar. 
Foto: Mega
For kong Willem-Alexander og dronning Maxima er der kommet store ændringer i programmet, efter at landet igen er blevet lukket ned på grund af coronavirus.

I forbindelse med den skrappe nedlukning af Holland i mindst fem uger, der gælder fra tirsdag, er der også blevet ændret i kong Willem-Alexander og dronning Maximas kongelige kalendere. 

Således blev der, ifølge hollandske Vorsten, allerede mandag fjernet officielle besøg fra kalenderen, mens andre opgaver blev lavet om til at være digitale.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Arbejder hjemme

Ifølge Vorsten arbejder det hollandske kongepar nu hjemmefra og indtil i hvert fald juleferien.

Det hollandske kongepar har de sidste par måneder været på arbejdsbesøg rundt omkring i samfundet, når det var muligt, og senest besøgte kongen en roklub i Amsterdam for at høre om, hvordan corona påvirker sportsområdet.

Arbejdsbesøgene blev ikke annonceret på forhånd for ikke at tiltrække store menneskemængder.

Endnu en aflysning

Hoffet meddeler på deres hjemmeside, at de traditionelle nytårsreceptioner i januar, hvor kongefamilien ønsker glædeligt nytår til blandt andet det diplomatiske korps, er aflyst på grund af coronasituationen.

I stedet skulle kongeparret den 12. januar have modtaget en mindre gruppe mennesker fra forskellige sektorer, der har bidraget til kampen mod pandemien, på Noordeinde Paladset.

Men det er nu også aflyst, oplyser hoffet onsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden