Onsdag, 18. marts 2020 - af Marianne Singer

Nyt fra hoffet: Willem-Alexander og Maxima i karantæne med deres døtre

dronning maxima
Den hollandske kongefamilie i Østrig. 
Foto: Mega
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har sammen med deres tre døtre valgt at gå i social isolation, efter at det er kommet frem, at der har været flere coronavirus-tilfælde i Østrig, hvor de har været på skiferie.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima nød sidst i februar en dejlig skiferie sammen med deres døtre, prinsesse Amalia, prinsesse Alexia og prinsesse Ariane, og andre medlemmer af den hollandske kongefamilie i det idylliske Lech i Østrig. 

Men nu er det, ifølge det hollandske hof, kommet frem, at der er flere bekræftede tilfælde af coronavirus på skisportsstedet, hvilket har ført til, at kongeparret og deres døtre går i frivillig karantæne de næste to uger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ingen er syge

Ifølge Royal Central er ingen af dem syge eller har symptomer på sygdommen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Det hollandske hof har udsendt følgende pressemeddelelse:

"Hans majestæt kong Willem-Alexander, hendes majestæt dronning Máxima og deres tre børn praktiserer social distancering i forbindelse med coronavirus COVID-19 efter deres seneste vinterferie i Lech, Østrig. I Lech kommune, der ligger i delstaten Voralberg, er der fem bekræftede tilfælde af coronavirus, kilden dertil er ikke umiddelbar kendt. I sådanne tilfælde anbefaler RIVM at man undgår nye kontakter og begrænser eksisterende kontakter i to uger, lyder det blandt andet fra det hollandske hof. 

Alle opgaver aflyst

Karantænen varer indtil den 21. marts og alle kongeparrets officielle opgaver er aflyst i denne periode. 

Hoffet oplyser ikke, om de øvrige kongelige familemedlemmer, deriblandt prinsesse Beatrix og kongens bror, prins Constantijn og hans familie er i karantæne. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden