Nyt fra hoffet: Willem-Alexander og Maxima i karantæne med deres døtre

Den hollandske kongefamilie i Østrig. 

Den hollandske kongefamilie i Østrig. 

Foto: Mega
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har sammen med deres tre døtre valgt at gå i social isolation, efter at det er kommet frem, at der har været flere coronavirus-tilfælde i Østrig, hvor de har været på skiferie.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima nød sidst i februar en dejlig skiferie sammen med deres døtre, prinsesse Amalia, prinsesse Alexia og prinsesse Ariane, og andre medlemmer af den hollandske kongefamilie i det idylliske Lech i Østrig. 

Men nu er det, ifølge det hollandske hof, kommet frem, at der er flere bekræftede tilfælde af coronavirus på skisportsstedet, hvilket har ført til, at kongeparret og deres døtre går i frivillig karantæne de næste to uger.

Ingen er syge

Ifølge Royal Central er ingen af dem syge eller har symptomer på sygdommen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Det hollandske hof har udsendt følgende pressemeddelelse:

"Hans majestæt kong Willem-Alexander, hendes majestæt dronning Máxima og deres tre børn praktiserer social distancering i forbindelse med coronavirus COVID-19 efter deres seneste vinterferie i Lech, Østrig. I Lech kommune, der ligger i delstaten Voralberg, er der fem bekræftede tilfælde af coronavirus, kilden dertil er ikke umiddelbar kendt. I sådanne tilfælde anbefaler RIVM at man undgår nye kontakter og begrænser eksisterende kontakter i to uger, lyder det blandt andet fra det hollandske hof. 

Alle opgaver aflyst

Karantænen varer indtil den 21. marts og alle kongeparrets officielle opgaver er aflyst i denne periode. 

Hoffet oplyser ikke, om de øvrige kongelige familemedlemmer, deriblandt prinsesse Beatrix og kongens bror, prins Constantijn og hans familie er i karantæne. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden