Onsdag, 22. juni 2022

Prinsesse Amalia fik diadem-debut: Kæmpe affektionsværdi

Dronning Maxima og kong Willem-Alexanders ældste datter, prinsesse Amalia, fik debut med diadem til fødseldagsgallafesten for prinsesse Ingrid Alexandra og det var ikke hvilket som helst diadem, hun bar.

Prinsesse Amalia nåede en helt særlig kongelig milepæl under fejringen af prinsesse Ingrid Alexandras 18-års fødselsdag i Norge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Maxima og kong Willem-Alexanders ældste datter bar nemlig diadem for første gang til gallafesten, der blev holdt på kongeslottet i Oslo af prinsessens farfar og farmor, kong Harald og dronning Sonja.

Og det var ikke hvilket som helst diadem, prinsesse Amalia havde valgt til den store fest.

Diademet, som går under navnet stjernediademet, var det diadem, hendes mor valgte, da hun skulle giftes med den daværende kronprins Willem-Alexander i februar 2002.

Diademet er samlet af to forskellige smykkesæt.

Basen kommer fra det såkaldte perleknap-diadem, som kongens mor, prinsesse Beatrix, bar da hun blev kronet i 1980. I stedet for de imponerende perler, der som navnet antyder, sidder på perleknapdiademet, valgte Maxima i stedet fem titakkede diamantstjerner fra en samling, der tilhørte dronning Emma, der fik dem i bryllupsgave, da hun giftede sig med kong Willem 3. i 1879.

Siden brylluppet har Maxima hyppigt brugt diademet, for eksempel til brylluppet mellem kronprins Frederik og hans elskede Mary i 2004, men de senere år har hun ikke benyttet det meget.

Derfor er det måske oplagt, at det vil være et diadem, prinsesse Amalia kan vende tilbage til, næste gang der er en anledning til at bære de imponerende hovedsmykker.

Se nærmere på dronning Maxima med det letgenkendelige stjernediadem i galleriet øverst.

Læs meget mere om fejringen af prinsesse Ingrid Alexandra i BILLED-BLADET nr. 25, der er på gaden torsdag d. 23. juni.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden